INFORMATII UTILE

Verificarea instalatiei de gaze

VERIFICAREA INSTALATIEI DE GAZE NATURALE

In calitate de utilizator de gaze naturale aveti obligatia legala de a efectua intretinerea instalatiilor de utilizare. Acest lucru poate fi facut cu orice firma autorizata A.N.R.E, inclusiv distribuitorul dumneavoastra local. Lista agenti economici autorizati de catre Autoritatea Nationala in Domeniul Energiei:https://portal.anre.ro/PublicLists/AtestatGN. De asemenea, aveti obligata de a ne transmite dovada efectuarii verificarii periodice.

Conform Normelor tehnice pentru proiectarea, executarea si exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, NTPEE – 2008, aprobate de A.N.R.E. nr. 5/2009 si publicat in Monitorul Oficial nr. 255bis, partea I/ 16.04.2009, sectiunea Exploatarea instalatiilor de utilizare, art. 14.36 si urmatoarele, consumatorii de gaze naturale au obligatia de a efectua exploatarea si intretinerea instalatiilor de utilizare. Aceasta obligatie consta in efectuarea urmatoarelor operatiuni:

a)      Controlul eventualelor scapari de gaze;

b)      Supravegherea, intretinerea curenta, vopsirea partilor supraterane;

c)       Verificarea tehnica a instalatiilor de utilizare la maximum 2 ani;

d)      Revizia tehnica a instalatiilor de utilizare la maximum 10 ani.

In baza Deciziei ANRE nr. 1354/ 02.11.2004, Art. 5 lit.b, in calitate de furnizor gaze naturale, avem obligatia de a ne asigura ca instalatia dumneavoastra de utilizare gaze naturale indeplineste conditiile de functionare si de a solicita sistarea furnizarii de gaze naturale in cazul in care nu prezentati dovada efectuarii lucrarilor periodice de revizii/ verificare ale instalatiei, obligatie corelativa prevazuta la Art. 3 lit. 7 din actul normativ anterior mentionat.

 

Informare suplimentara

 

In cazul in care se simte mirosul caracteristic al gazelor naturale se iau imediat urmatoarele masuri:

-          Se sting toate focurile;

-          Se deschid toate usile si ferestrele;

-          Nu se aprinde nicio sursa de foc;

-          Nu se manevreaza aparate electrice;

-          Nu se doarme in astfel de incaperi;

-          Sunati la numarul de urgenta CGED: 0752.121.111 sau la operatorul de distributie local.

 

ATENTIE!

!  Verificarea cu flacara a instalatiilor de gaze naturale prezinta un pericol de explozie si incendiu.

!  Dormitul in incaperi cu focul aprins sau in incaperi cu aparate consumatoare de combustibili gazosi nelegate la cosul de fum prezinta pericol de moarte.

Mentionam ca toate aceste demersuri sunt intreprinse in vederea utilizarii gazelor naturale in conditii de siguranta pentru dumneavoastra si nu numai, precum si evitarea distrugerilor de bunurilor materiale.

Alte informatii utile gasiti aici: https://www.anre.ro/ro/eficienta-energetica/informatii-de-interes-public si https://www.anre.ro/ro/eficienta-energetica/consumatori.

SOLICITA OFERTA PERSONALIZATA

pentru compania ta

CHESTIONAR PRECONTRACTUAL